Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj HCR-a g.Oto Jungwirth obišao radilište u Hrastovici

12.08.2009

U srijedu, 12. kolovoza 2009. godine, ravnatelj HCR-a g. Oto Jungwirth s načelnikom Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete g. Tomislavom Banom, obišao je radilište u Hrastovici, uz osnovnu školu. Projekt koji nosi naziv „Poljoprivredne površine, okućnice i šuma u Hrastovici“ financiran je donacijom Vipneta i radovi na istom su u punom tijeku.
Pretraživanje i razminiranje tog prostora osigurao je Vipnet svojom donacijom, kojom je omogućio djeci iz osnovne škole, koja je tik uz minski sumnjivi prostor, nesmetano i sigurno kretanje. Mnoge pronađene lopte svjedoče bojazan i nesigurnost u kretanju te strah od minsko-eksplozivnih sredstava u okolici škole.
Ravnatelj g. Jungwirth, u razgovoru s djelatnicima HCR-a i predstavnicima izvođača tvrtke PROMDAL-DS iz Zagreba, izrazio je zadovoljstvo do sada učinjenim radovima te podsjetio na rok izvođenja radova koji se poklapa s početkom nove školske godine. Novouređena škola s okolnim igralištem na ponos je žitelja Hrastovice, ali uz veliku opasnost od mina koju je prepoznao Vipnet i svojom donacijom rješava djecu te opasnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO