Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija u Osječko-baranjskoj županiji

01.10.2009

U Osijeku je u utorak, 29. rujna 2009. godine, održana tribina “Djeca u minskom okruženju” u organizaciji Zajednice udruga civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske. Preko 320 učenika nižih razreda OŠ “Fran Krsto Frankopan” odslušalo je predavače Hrvatskog crvenog križa, Hrvatskog centra za razminiranje te Odjela protueksplozijske zaštite Policijske uprave Osječko-baranjske županije. HCR je školskim knjižnicama ostavio nekoliko primjeraka edukativnih materijala o opasnostima od mina u obiku postera, letaka, dvd-a i slikovnica.

Predstavnici Hrvatskog crvenog križa djeci su prikazali crtani film s upozorenjima o opasnostima od mina, dok je djelatnik Protueksplozijskog odjela PU Osječko-baranjske održao predavanje o poznavanju mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava, te naglasio poruke o opasnostima od streljiva i oružja.

HCR je predstavio minski problem Osječko-baranjske županije i grada Osijeka uz prezentaciju znakova opasnosti od mina i pravilnog ponašanja u minskom okruženju. Sudeći prema reakcijama djece i njihovom aktivnom sudjelovanju, prezentacije su bile učinkovite i vrlo dobro prihvaćene.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO