Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Pojačana međunarodna aktivnost Hrvatskog centra za razminiranje

06.10.2009

U Kijevu, Ukrajina, od 6. do 8. listopada 2009. godine, održava se seminar pod naslovom „Požari i ljudska sigurnost: Upravljanje požarima na terenima onečišćenim radioaktivnošću, neeksplodiranim ubojnim sredstvima (NUS) i minama“.
Izaslanstvo Hrvatskog centra za razminiranje predvodi ravnatelj g.Oto Jungwirth, uz njega iz HCR-a je i g.Tomislav Ban, načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete, g.Nikola Pavković, direktor HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. te g. Slavko Majetić, vlasnik i direktor tvrtke DOK-ING d.o.o..
Domaćini seminara su Fakultetu za energiju i znanostima o zaštiti okoliša i Ministarstvo za izvanredne situacije i zaštitu stanovništva od posljedica černobilske katastrofe.Predavanja i prezentacije odvijat će se u dvorani Znanstvenog vijeća na Fakultetu za energiju i znanostima o zaštiti okoliša u Ukrajini.Ravnatelj HCR-a g. Oto Jungwirth održat će predavanje o protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na djelovanje i obilježavanje u šumskim prostorima.

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Albanije, od 7. do 9. listopada 2009. godine, u Tirani, održat će se radionica „Za Jugoistočnu Europu slobodnu od mina“.Predstavnik Hrvatskog centra za razminiranje, zamjenik ravnatelja g. Mirko Ivanušić prezentirat će protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj, poglavito koliko je do sada učinjeno, a bit će prikazano što se planira u budućnosti.

Od 13. do 16. listopada 2009. godine, Cartagena, Colombia, održat će se Međunarodni seminar o humanitarnom razminiranju.Pomoćnik ravnatelja HCR-a, g. Miljenko Vahtarić, prikazat će sudionicima Međunarodnog seminara ustroj i način rada Hrvatskog centra za razminiranje u okviru cjelokupnog protuminskog djelovanja u Hrvatskoj

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO