Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavljanje djelatnosti ITF-a u Karlovačkoj županiji

06.10.2009

U ponedjeljak, 5. listopada 2009. godine, u Karlovcu, predstavljena je djelatnost Međunardnog fonda za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) u proteklih deset godina, od osnutka.Konkretno, Republici Hrvatskoj je donirano 59 milijuna USD-a čime je razminirano28 milijuna četvornih metara prostora.
U ime Vlade Republike Hrvatske skupu je nazočila potpredsjednica gđa Đurđa Adlešič, u ime HCR-a pomoćnik ravnatelja g.Miljenko Vahtarić i u ime županije župan g.Ivan Vučić, a ITF je predstavio direktor Goran Gačnik.
Potpredsjednica Adlešič naglasila je da je dosad utrošeno preko 400 milijuna eura za razminiranje Hrvatske, od čega je 80 posto iz proračuna Države i njenih poduzeća.Za razminiranje preostalih 954 četvorna kilometra minski sumnjivog prostora, prema procjenama Hrvatskog centra za razminiranje, još će trebati 660 milijuna eura.
Na kraju gđa Adlešič je istaknula da je Hrvatski sustav razminiranja jedan od najboljih na svijetu, što potvrđuju mnoge međunarodne organizacije te se nada da će se razminiranje u Hrvatskoj odvijati prema postavljenim rokovima, odnosno da će se poštovati rok do 2019. godine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO