Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Posjet Ukrajini

12.10.2009

Dana 5.listopada 2009.godine, u Kijevu, Ukrajina, održan je sastanak predstavnika Ministarstva Ukrajine za izvanredne situacije i zaštitu stanovništva od posljedica Černobiljske katastrofe, Hrvatskog centra za razminiranje i Klastera za humanitarno razminiranje.
U delegaciji Hrvatske bili su:g. Oto Jungwirth, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, g.Tomislav Ban, načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete HCR-a, g.Nikola Pavković, direktor Klastera za humanitarno razminiranje, g.Slavko Majetić, vlasnik i direktor tvrtke DOK-ING d.o.o. i koordinator g.Željko Granatir.Domaćini, odnosno predstavnici Ministarstva bili su: g. V.M.Barančuk, zamjenik ministra, g. M.B.Blotskih, zamjenik ministra, g.G.B.Marčenko, direktor Uprave za upravljanje spasilačkim snagama, g.O.M.Ovdijenko, načelnik Uprave za međunarodnu suradnju, g.O.V.Bondar, v.d. načelnika Odjela organizacije pirotehničkih radova, uništavanja i uklanjanja municije,g. S.B.Lavrinenko načelnik DP“ Mobilni spasilački centar“ i g. M.L.Kravčuk načelnik 1.Specijaliziranog centra brzog reagiranja Operativno-spasilačke službe civilne zaštite.
Tijekom sastanka domaćini su održali prezentaciju o namjeni, strukturi i temeljnim zadacima Ministarstva te o organizaciji uništavanja eksplozivnih predmeta na teritoriju Ukrajine.Također, razmotrena je mogućnost suradnje na radovima razminiranja tertorija i uklanjanja eksplozivnih predmeta.Na kraju potpisan je Protokol o suradnji Hrvatskog centra za razminiranje i ministarstva Ukrajine za izvanredne situacije i zaštitu stanovništva od posljedica Černobiljske katastrofe.
Zatim, članovi izaslanstva iz Hrvatske nazočili su međunarodnom seminaru pod nazivom „Upravljanje požarima na terenima zagađenim radioaktivnošću, neeksplodiranim ubojitim sredstvima i minsko-eksplozivnim sredstvima“, koji se održavao u Kijevu od 6. do 8. listopada 2009. godine.Na spomenutom seminaru interes nazočnih pobudile su dvije prezentacije koje su ispred Klastera za humanitarno razminiranje održali gospoda O.Jungwirth i S.Majetić.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO