Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana 7. sjednica Savjeta HCR-a

29.10.2009

U srijedu, 28.listopada 2009. godine, u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku, održana je 7. sjednica Savjeta.
Između ostalih točaka dnevnog reda, prihvaćeno je Izvješće o ostvarenju Plana humanitarnog razminiranja hrvatskog državnog prostora i utrošenim sredstvima za razdoblje od siječnja do rujna 2009. godine.Prilikom predstavljanja Izvješća, ravnatelj HCR-a g.Oto Jungwirth naglasio je da su sredstva Državnog proračuna utrošena za razminiranje skoro u cjelosti za 2009. godinu.Od državnih poduzeća Hrvatske šume d.o.o. su kao investitor također skoro izvršile svoj plan za 2009.godinu.Najveći donatori u spomenutom razdoblju bili su SAD i Kraljevina Norveška.
Jedna od novih tema otvorenih na sjednici Savjeta odnosi se na problematiku neeksplodiranih ubojitih sredstava, u okviru koje g.Jungwirth je prezentirao problem kazetnog streljiva i problem velikih količina razasutog streljiva nakon eksplozija u vojnim skladištima.U svezi s tim HCR pokreće proceduru zakonskog formuliranja postupka rješavanja ovog problema.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO