Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Uništavanje i krađa oznaka minske opasnosti ugrožava građansku sigurnost

20.11.2009

Na području Grada Vodica postavljeno je 150 oznaka minske opasnosti u okviru 7,4 četvorna kilometra minski sumnjivog prostora.
Ove, kao i svih dosadašnjih godina, u proljeće djelatnici Hrvatskog centra za razminiranje pregledali su postavljene oznake te zamijenili deset komada koje su bile otuđene.Tom prilikom postavljeno je još 36 dodatnih oznaka, a što je posebno interesantno, 44 oznake su, u suradnji sa Odjelom za komunalne poslove Grada Vodica, postavljene pomoću betoniranja u svrhu građanske sigurnosti.

Unazad nekoliko dana prolaznici su primjetili na tom području sedam uništenih i iščupanih iz betona oznaka minske opasnosti.Skoro identična situacija kao na području Grada Otočca, no u nešto manjem obimu.Svi mi, kao i predstavnici medija, ne možemo shvatiti namjere i razloge ovakvih postupaka neodgovornih pojedinaca.Dakle, oznake su uništene i bačene u minski sumnjivo područje, baš kako ova slika pokazuje.
I ovaj put molimo stanovnike područja uz minski sumnjiva područja da ne kradu i uništavaju oznake minske opasnosti jer suzdržavanjem od tih radnji možda sačuvaju nečiji život, dok u protivnom...

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO