Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukativna predstava u Josipdolu

03.12.2009

U organizaciji Karlovačke županije, Udruge žrtava mina Karlovačke županije te Hrvatskog centra za razminiranje, u utorak, 1. prosinca 2009. godine, u Sportskoj dvorani osnovne škole Josipdol, održana je kazališna predstava Kazališta Daska iz Siska pod nazivom „Ne,ne mi-ne“.Predstava je bila namijenjena učenicima prvih razreda osnovnih škola i to iz Josipdola, Plaškog, Saborskog i Tounja.Cilj održavanja ove predstave svakako je edukacija djece o opasnostima od mina na područjima koja su blizu njihovog životnog prostora.
Prema reakcijama djece te njihovom sudjelovanju tijekom predstave i poslije, razvidno je da je edukacija postigla svoj namjeravani učinak, odnosno djeca su ozbiljno shvatila minski problem u svom okruženju.
Ovu predstavu uz predsjednika Udruge žrtava mina Karlovačke županije g.Matu Lukića, g.Mladena Crnkovića iz HCR-a, svojom nazočnošću uveličali su dožupan Karlovačke županije g. Ivan Banjavčić , koordinator za razminiranje Karlovačke županije g.Bernardo Pahor i načelnik općine Josipdol g.Zlatko Mihaljević.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO