Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ispitivanje stroja MV-4 u Kolumbiji

15.12.2009

Na poziv kolumbijske tvrtke RG Comercial iz Bogote predstavnici trgovačkog društva HCR-CTRO-a, koje je u potpunom vlasništvu Hrvatskog centra za razminiranje, u sastavu g.Nikola Pavković, direktor, g.Ivan Šteker, voditelj ispitivanja strojeva i Tomislav Vladimir Blašković Vondraček, referent za upravljanje poligonima, od 7. do 11. prosinca 2009. godine izvršili su ispitivanje stroja MV-4 u lokalnim uvjetima posebne konfiguracije tla, vegtacije kao i u posebnim meteorološkim uvjetima.
Uz gore spomenutu gospodu iz HCR-CTRO-a, ispitivanju su nazočili predstavnici tvrtke RG Comercial-a kao vlasnika stroja.Po obavljenom ispitivanju gospoda iz HCR-CTRO-a razgovarali su sa pojedinim vojnim dužnosnicima Kolumbije, konkretno sa zapovjednikom inženjerijske pukovnije i zapovjednikom vojnog razminiranja u Kolumbiji.
Nakon uspješno obavljenog posla, odnosno ispitivanja, HCR-CTRO d.o.o. izdat će, u skladu s pravilima struke, certifikat za rad stroja. I u ovom slučaju organizacija i način rada protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj dobili su potvrdu uspješnosti rada i plasmana znanja i vještina u svijetu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO