Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana 8. sjednica Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje

21.12.2009

U petak, 18. prosinca 2009. godine, održana je 8. sjednica Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje, posljednja u ovoj godini.
Jedna od značajnijih točaka dnevnog reda odnosila se na Izvješće o ostvarenju Plana humanitarnog razminiranja hrvatskog državnog prostora i utrošenim sredstvima za razdoblje siječanj-studeni 2009. godine kojeg je uvodno obrazložio ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g.Oto Jungwirth. Savjet je u cjelosti prihvatio navedeno Izvješće.
Posebna pažnja posvetila se Izvješću o najznačajnijim troškovima i praćenju troškova HCR-a.Iz Izvješća je razvidno da su troškovi u HCR-u transparentni uz potpuno respektiranje odluka i preporuka Vlade Republike Hrvatske koje se odnose na mjere štednje po pojedinim stavkama.
Članovi Savjeta primili su na znanje i Informaciju o restrukturiranju t.d. Mungos Razminiranje d.o.o. Sisak koju je iznio pomoćnik ravnatelja HCR-a g. Neven Karas
Na kraju sjednice, predsjednik Savjeta g. Đuro Brodarac zaželio je nazočnima sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane te puno poslovnog uspjeha u Novoj 2010. godini.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO