Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tiskovna konferencija u Karlovačkoj županiji

11.01.2010

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g. Oto Jungwirth sa suradnicima g. Miljenkom Vahtarićem, pomoćnikom ravnatelja i g.Damirom Stojkovićem, predstojnikom podružnice Karlovac, u suradnji s županom Karlovačke županije g.Ivanom Vučićem i koordinatorom za razminiranje Karlovačke županije g.Bernardom Pahorom, održali su u ponedjeljak, 11. siječnja 2010. godine, u prostorijama Karlovačke županije, tiskovnu konferenciju.
Predtsvnici HCR-a predstavili su rezultate ostvarenja Plana humanitarnog razminiranja za 2009. godinu te prijedlog Plana humanitarnog razminiranja za 2010. godinu.
Posebno je istaknuta izuzetno dobra suradnja HCR-a i Karlovačke županije koja se doista aktivno uključila u financiranje djelatnosti razminiranja na način da je do sada iz svog proračuna odvojila ukupno 2,5 milijuna kuna.U Karlovačkoj županiji minski sumnjivi prostor obuhvaća 78 četvornih kilometara, kroz 11 općina i gradova.Veliki dio toga prostora nalazi se u općinama Josipdol i Plaški, a šume i šumski prostori zahvaćaju 62% strukture minski sumnjivog prostora u Županiji.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO