Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak predstavnika udruga poslodavaca s čelnicima HCR-a

12.01.2010

U utorak, 12.siječnja 2009.godine, u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje održan je sastanak predstavnika HUP-Udruge poslodavaca humanitarnog razminiranja na čelu s predsjednikom g.Željkom Romićem sa suradnicima i Udruge poslodavaca na poslovima razminiranja čiji su predstavnici bili Zoran Mihajlović i Damir Lukić.Domaćini su bili ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje g.Oto Jungwirth te njegovi pomoćnici g. Neven Karas i g. Miljenko Vahtarić.

Na početku, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, g. Oto Jungwirth je ukratko iznio informacije o učinjenom u 2009. godini, odnosno o razminiranoj površini te o angažiranim financijskim sredstvima za izvršenje Plana humanitarnog razminiranja za 2009. godinu.Također prezentirana je realizacija po tvrtkama, kakav je bio tjedni učinak tvrtki tijekom prošle godine, koliko je bilo prosječno angažirano pirotehničara, strojeva i pasa.Nazočni su se složili da bi angažiranost pasa trebala biti veća s obzirom da su tijekom 2009. godine tjedno bila angažirana prosječno dva para pasa.Zatim, g.Jungwirth je predstavio osnovne karakteristike Plana humanitarnog razminiranja za 2010. godinu, kvadraturno i financijski.
Nakon toga raspravljalo se o dinamici javnih nadmetanja, odnosno kolika površina je trenutno u izvođenju radova, kolika površina je pred ugovaranjem i kada i u kojim veličinama će biti sljedeći natječaj.
Ravnatelj HCR-a najavio je da će u narednih mjesec dana, odnosno do 10. veljače 2010. godine, biti u natječaju oko 10 četvornih kilometara.O sljedećim natječajima poslodavci će biti na vrijeme obaviješteni.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO