Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija za maturante

04.02.2010

U Petrinji, u gimnaziji, 3. veljače 2010. godine, održana je edukacija o opasnostima od mina za dva četvrta razreda.Nakon dužeg vremena edukacija se održava za učenike viših razreda srednjih škola, posebno u Petrinji.Ravnatelji srednjih škola u Petrinji pokazali su inetres za ovakvom edukacijom sa naglaskom na opis područja oko Petrinje koja su minski sumnjiva.Dakle, uz redovnu edukaciju osnovnih škola, poglavito prvašića, sljedi nekoliko edukacija u srednjim školama.
U prvom dijelu edukacije, g.Mirko Ivanušić, zamjenik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje, upoznao je učenike o protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj. Zatim, upozorio je na rasprostranjenost mina, vrste mina, postupak prilikom nailaska na minu.Predstavnik Hrvatskog Crvenog križa g. Dražen Vučić, predočio je konkretna područja minski sumnjivog prostora oko Petrinje, poglavito Kotar šumu i pojas uz rijeku Kupu.Na kraju oba predavača uputila su maturante na MISportal Hrvatskog centra za razminiranje te sve mogućnosti koje isti pruža.
Tema je zainteresirala učenike, a bilo je vidljivo da su iznenađeni mnogim podacima o minskom problemu u svojoj okolici i šire.Svojim umjesnim pitanjima pokazali su veliko razumijevanje za protuminsko djelovanje u Hrvatskoj.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO