Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Spesova akcija za razminiranje Hrvatske dobila žiroračun i devizni račun za donacije

13.03.2007

Dobrotvorna akcija «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!», koju je pokrenuo Spes – centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba, dobila je i svoje bankovne račune za donacije otvorene u Zagrebačkoj banci d.d. na koje svi zainteresirani građani mogu uplatiti svoje priloge za razminiranje Hrvatske.
Žiroračun akcije «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» je: 2360000-1500109171,
a devizni račun akcije je: IBAN HR7623600002500425911 SWIFT: ZABA HR 2X.
Akciju "Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!", koja je službeno započela 1. siječnja i trajat će do 31. prosinca 2007. godine i kojoj je cilj potaknuti cjelokupnu hrvatsku javnost da našu domovinu što prije očistimo od mina, Spes ovoga proljeća namjerava provesti, među ostalim, u osnovnim i srednjim školama diljem Republike Hrvatske te u velikim trgovačkim centrima. Akcija ima potporu Hrvatskog sabora, Hrvatskog centra za razminiranje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.


Naime, zamišljeno je da se u obrazovnim ustanovama i u velikim trgovačkim lancima diljem Hrvatske podijeli najmanje 500.000 letaka kojima se promovira ova akcija. Za svaki e-mail koji stigne na adresu koja će biti na letku poslan od osobe koja dobije letak (učenik i nastavnik u školi, odnosno kupac i prodavač u trgovačkom centru), tvrtka Spes će donirati po jednu kunu isključivo ukoliko u spomenutoj e-mail poruci bude naveden i serijski broj letka s tim da se s jedne e-mail adrese može poslati samo jedna poruka.
Inače, akciju "Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!" podržavaju mnoge poznate osobe i javnoga i političkog života Hrvatske poput akademika Josipa Bratulića i akademika Hrvoja Kačića, dr. sc. Josipa Jurčevića, Dražena Budiše, Miroslava Ćire Blaževića, Zlatka Kranjčara, Zorislava Srebrića, Marka Mlinarića, Zvonka Marića, Tomislava Ivkovića, Luke Vidovića, Kristijana Ugrine, Borisa Novkovića, Dubravka Šimenca, Tarika Filipovića, Vedrana Mlikote, Zorana Primorca, Nikše Bratoša i drugih od kojih su mnogi snimili i izjave za prigodni dokumentarni film «SPES-Za Hrvatsku bez mina!» gdje su pozvali sve ljude dobre volje da pomognu da se Hrvatska što prije očisti od mina.
Akcija ima i donatorski telefon 060 61 61 21 (cijena poziva po minuti 5,59 kn + PDV) koji je otvoren za skupljanje sredstava za razminiranje, a ustupila ga je privatna telekomunikacijska tvrtka IT Jedan d.o.o., pri čemu se, kao prijatelj akcije, uz tehničku realizaciju telefona odrekla i svih svojih prihoda od poziva na ovaj telefon.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO