Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Japanska Vlada donirala sredstva za razminiranje Gline

26.02.2010

U četvrtak, 25. veljače 2010. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Gline, svečano je potpisan Ugovor o donaciji za razminiranje projekta „Poljoprivredne površine u Marinbrodu“, Glina, Sisačko-moslavačka županija.Radi se o projektu površine 220.000 četvornih metara koji se sastoji od poljoprivrednih površina.
Ugovor su potpisali Nj. E. gospodin Yoshio Tamura, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje gospodin Oto Jungwirth.Svečanom potipisivanju Ugovora nazočili su gospodin Đuro Brodarac, predsjednik Savjeta HCR-a, gospodin Željko Kardaš, predsjednik Skupštine Sisačko-moslavačke županije, gospodin Milan Bakšić, gradonačelnik Grada Gline ,gospođa Daniela Miller, pomoćnica koordinatora programa u veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj, gospodin Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnarelja HCR-a i gospodin Damir Stojković, predstojnik podružnice HCR-a u Karlovcu.
Vrijednost projekta iznosi 210.641 eura. Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje gospodin Oto Jungwirth zahvalio se veleposlaniku Japana Nj. E. gospodinu Yoshio Tamuri i narodu Japana na dosadašnjoj pomoći Republici Hrvatskoj u protuminskom djelovanju koja do sada iznosi 1,4 milijuna eura i odnosila se na razminiranje pojedinih dijelova Hrvatske u Općini Bilje, Gradu Vukovaru i Općini Cetingrad.Osim razminiranja pomoć se sastojala u financiranju nabave stroja za razminiranje, vozila i opreme za pirotehničare.
Domaćini su se također zahvalili NJ.E.g. Yoshio Tamuri, veleposlaniku Japana toplim riječima zahvale.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO