Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Njemački veleposlanik Nj. E. dr.Bernd Fischer u posjeti HCR-u

18.03.2010

U četvrtak, 18. ožujka 2010. godine, u okviru posjete SOS-Dječjem selu Lekenik,Gradu Sisku,Sisačko-moslavačkoj županiji i Sisačkoj biskupiji njemački veleposlanik Nj.E. dr. Bernd Fischer posjetio je i Hrvatski centar za razminiranje sa suradnicima, vojnim izaslanikom gospodinom pukovnikom Ralfom Mayerom i gospođicom Sniježanom Slijepčević iz Odjela za gospodarstvo veleposlanstva . S obzirom da je ovo prva posjeta Nj.E. dr Bernd Fischera Hrvatskon centru za razminiranje, domaćini, zamjenik ravnatelja gospodin Mirko Ivanušić i načelnica Odjela za plansko-analitičke poslove gospođa Nataša Mateša Mateković, prezentirali su gostima protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj, osnovne zadaće i ustroj Hrvatskog centra za razminiranje. Posebno je gostima prikazan rad Scan centra te sve mogućnosti MISportala, kao jedinstvene web aplikacije u svijetu, koja je baza podataka o minski sumnjivim područjima u Republici Hrvatskoj.
Vlada Savezne Republike Njemačke je u proteklih 10 godina donirala za protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj oko 7,3 milijuna eura i to za razminiranje, edukaciju, opremu i pomoć minski žrtvama.
Na kraju posjete sudionici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Hrvatskog centra za razminiranje i Veleposlanstva SR Njemačke u Republici Hrvatskoj kao i nadu za nastavkom dobre suradnje i financiranjem projekata razminiranja u 2010.godini.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO