Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Vukovaru započeo drugi projekt financiran sredstvima prikupljenim u akciji Kvadrat mira

16.03.2007

U Vukovaru su započeli radovi na projektu pretraživanja 44 kuće i okućnice veličine 86.001 m2, a projekt uključuje i odvoz 762 m3 građevinskog otpada. Radove izvodi 16 pirotehničara tvrtki Tornado iz Lepoglave i Rumital iz Zagreba, uz upotrebu 6 strojeva. Vrijednost radova je 1.644.115,52 kuna, a cijeli posao se planira dovršiti do kraja ožujka. Akcija Kvadrat mira započela je 14. studenog prošle godine upravo u Vukovaru, gdje su je predstavili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, ravnateljica Hrvatske radiotelevizije Marija Nemčić, predsjednik uprave T-HT-a Ivica Mudrinić, predsjednik uprave Europapress holdinga Ninoslav Pavić, predsjednik uprave Digital komunikacije Aljoša Roksandić i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth.

U prosincu je završen prvi projekt pretraživanja sedam kuća i okućnica veličine 3.203 m2. Tvrtka Geofoto iz Zagreba donirala je 100.000 kuna, čime se uključila u akciju Kvadrat mira. Radove je izvodila tvrtka Istraživač iz Nuštra, čiji su pirotehničari u samo nekoliko dana završili ovaj projekt. Želja nositelja akcije “Kvadrat mira” je skratiti rok razminiranja područja Republike Hrvatske koliko je to najviše moguće, te će ova akcija trajati nekoliko godina.
Medijskom promidžbom nositelji akcije pozivaju svakodnevno građane Hrvatske da se uključe u akciju pozivom na broj 060 9006, čime doniraju 5 kuna za razminiranje. Razminiranje jednog četvornog metra površine iznosi prosječno 10 kuna, stoga su dva poziva dovoljna da svatko razminira jedan kvadrat.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO