Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Zajedno u borbi protiv mina

12.04.2010

Dana 10. travnja 2010. godine Lions klub Beli Manastir je predstavio građanima Belog Manastira rezultate svojeg rada, od osnivanja 2008.g. do danas. Na trgu ispred robne kuće, članovi kluba su postavili štand i ukrasili ga obilježjima kluba, zastavom, grbom i raznim publikacijama.
Na dva foto panoa prezentirane su sve do sada urađene aktivnosti, od zajedničkog druženja u klubu i između lions klubova u regiji, provedene aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava putem aukcija slika, održavanjem likovnih kolonija, licitacije autohtonih vina sa Baranjskog vinogorja i dr. Prikupljena sredstva su usmjerena za pomoć bolesnim i invalidnim osobama s područja grada Belog Manastira i Baranje.
Isto tako, na trećem panou isprintani su ciljevi lionizma i etički kodeks lions kluba.
Ovoj akciji pridružio se i Hrvatski centar za razminiranje, Podružnica Osijek, koja je predstavila zajednički projekt Lions kluba Beli Manastir i Lions kluba Valpovo - Belišće. Radi se o prijedlogu projekta razminiranja poljoprivrednih površina uz pogranično područje u općini Draž, uz naselje Duboševica. Dio sredstava 75 000 Eura osigurala bi Lions Clubs Internatioanal Foundation a dio putem HCR-a International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance, (ITF.)

Predstavnik HCR-a, Dubravko Krušarovski, ujedno i član LC Beli Manastir, povezao je predstavljanje lions kluba Beli Manastir i akciju travanj - Mjesec zaštite od mina, te pridružio štandu i panoe sa slikama PO i PP mina, postere “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”. Djeci koja su s roditeljima obišli štand uručeni su letci "Čuvajte se mina", kao i edukacijske skrivalice - učilice o opasnostima od mina "Ugroženi svijet" - s petojezičnim rječnikom ugroženih životinjskih vrsta u Republici Hrvatskoj, kao i edukacijske biježnice “Pazi mine”. Djeci je ovom prilikom podijeljeno oko 150 edukacijskih bilježnica.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO