Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Šibeniku otvoreno 7. Međunarodno savjetovanje «Humanitarno razminiranje 2010.»

27.04.2010

Danas je u Šibeniku svečano otvoreno 7. Međunarodno savjetovanje Humanitarno razminiranje 2010. godine. Ovo već tradicionalno, međunarodno Savjetovanje otvorila je potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, gospođa Đurđa Adlešič, a nazočnima su se obratili i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje gospodin Oto Jungwirth, gradonačelnik Grada Šibenika gospodin dr. Ante Županović, župan Šibensko-kninske županije gospodin Goran Pauk i veleposlanik SR Njemačke u RH Nj.E. gospodin dr. Bernd Fischer.

Od 27. do 29. travnja 2010. godine, Hotelsko naselje „Solaris“ u Šibeniku će, kao i proteklih godina, postati mala radionica gdje će preko 140 sudionika pristiglih iz 34 zemalja svijeta razmijeniti svoja iskustva u protuminskom djelovanju.

Posebnost ovog savjetovanja je da će u srijedu, 28. travnja 2010. godine, na prostoru grada Skradina, lokaciji Gaj, biti izvedena pokazna vježba upotrebe strojeva za razminiranje, uvježbanosti vodiča i pasa za detekciju mina te prikaz rada s detektorima metala. Također bit će prikazana i bespilotna letjelica UAV.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO