Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Potpredsjednica Vlade RH primila donaciju za razminiranje od Miljenka Grgicha iz Kalifornije

27.04.2010

U Šibeniku je danas u okviru 7. Međunarodnog savjetovanja Humanitarno razminiranje 2010. upriličena svečana primopredaja donacije u iznosu od 10.000 američkih dolara koju je u ime gospodina Miljenka Grgicha, vinara iz Kalifornije, potpredsjednici Vlade Republike Hrvatske, gospođi Đurđi Adlešić uručila gospođa Heidi Kuhn, osnivačica i predsjednica Upravnog odbora organizacije Roots of Peace.

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje uručenjem zahvalnica HCR-a zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji gospodinu Grgichu koji je do sada donirao sredstva za kultivaciju vinogradarstva u Hrvatskoj, te gospođi Heidi Kuhn koja je u okviru organizacije Roots of Peace pomogla razminiranje 274.000 četvornih metara miniranog prostora na području Iloka, Dragalića, Bibinja, Čiste Male, Čiste Velike te Mekušjanskog luga.

Donirana sredstva će putem Međunarodne fundacije za razminiranje i pomoć žrtvama mina iz Ljubljane, udvostručiti Vlada Sjedninjenih Američkih Država što je u svom obraćanju potvrdio gospodin Christopher Zimmer, politički savjetnik pri Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO