Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Sarvašu održana tribina “Djeca u minskom okruženju”

24.04.2010

Obilježavajući akciju “Travanj - mjesec zaštite od mina” 21. travnja 2010. godine u prigradskom naselju grada Osijeka u Sarvašu u Osnovnoj školi “Ljudevita Gaja”, područnoj školi Sarvaš, održana je tribina «Djeca u minskom polju».

Tribini, koju je organizirala Udruga civilnih žrtava domovinskog rata Republike Hrvatske, prisustvovalo je 200 učenika prvih do petih razreda škole. Najmlađoj djeci, oko 130 učenika, podijeljene su edukacijske biježnice “Pazi mine”.

Predavači iz Protueksplozijskog odjela MUP-a RH, PU Osječko - baranjske, Hrvatskog crvenog križa, te Hrvatskog centra za razminiranje održali su djeci predavanje o poznavanju minskoeksplozivnih i neeksplodiranih ubojnih sredstava, te ponovili i naglasio upozorbe o opasnostima od mina, različitih minobacačkih i topničkih granata, ručnih raketnih bacača, streljiva raznog kalibra, vojničkog, lovačkog i trofejnog oružja, ručnih i dr. bombi, eksploziva i petardi. Isto tako, pozvali su djecu da i sami pozovu svoje roditelje da predaju policiji sve opasne stvari, ako ih imaju kod kuće.

Za školsku knjižnicu je ostavljeno stotinjak letaka "Čuvajte se mina", koji će biti uloženi u knjige koje se izdaju učenicima za čitanje, te veliki posteri “Čuvajte se mina i eksplozivnih ostataka iz rata”, te DVD “Bembo i prijatelji protiv mina” (sa edukacijskim crtanim filmovima) kao i po 10 kom. edukacijskih bilježnica “Pazi mine” i “Ugroženi svijet”.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO