Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Nastavak akcije “Zajedno u borbi protiv mina”,

30.04.2010

Dana 29.04.2010.g. u Belom Manastiru je održano predavanje pod nazivom “Miniranost Osječko - baranjske županije” s naglaskom na Baranju. Predavanje je održano u večernjim satima i bilo je namijenjeno odraslim osobama, a organizirali su ga: Lions klub Beli Manastir, Povjerenstvo za razminiranje u Lions Dictrictu 126 Hrvatska i Centar za kulturu Grada Belog Manastira.

Predstavnik HCR-a, Dubravko Krušarovski, ujedno i član LC Beli Manastir, upoznao je slušatelje video - prezentacijom sa problemom miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji i Baranji (veličinom MSP-a, brojem postavljenih oznaka minske opasnosti, načinima označavanja MSP-a, načinima razminiranja, razminiranim površinama, planom i tekućim poslovima razminiranja te brojem minskih žrtava.) Nakon predavanja odgovarao je na postavljena pitanja.

Ovo je bila treća i završna zajednička aktivnost LC Beli Manastir, Povjerenstva za razminiranje u Lions Dictrictu 126 Hrvatska i HCR podružnice Osijek, u sklopu akcije “Travanj - mjesec zaštite od mina.” Da podsjetimo, prvo je 10.04.2010. bilo predstavljanje Loins kluba i zajedničkog prijedloga projekta razminiranja poljoprivrednih površina u općini Draž građanima Belog Manastira, potom je 27.04.2010.g. u OŠ “Dr. Franjo Tuđman” u Belom Manastiru održana tribina “Djeca u minskom okruženju” za 150 učenika.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO