Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Miljenko Grgich primio zahvalnicu HCR-a

07.05.2010

U srijedu, 05. svibnja 2010. godine u Napa Valley, Kalifornija gospodinu Miljenku Grgichu, vinaru iz Kalifornije, gospođa Heidi Kuhn, osnivačica i predsjednica Upravnog odbora organizacije Roots of Peace predala je zahvalnicu Hrvatskog centra za razminiranje kao i svečano kravatu i knjigu koju mu je u znak zahvale za njegovu vrijednu donaciju poslala potpredsjednica Vlade, gospođa Đurđa Adlešič.

Naime, u okviru 7. Međunarodnog savjetovanja Humanitarno razminiranje 2010. upriličena je svečana primopredaja donacije u iznosu od 10.000 američkih dolara koju je u ime gospodina Miljenka Grgicha, vinara iz Kalifornije, potpredsjednici Vlade Republike Hrvatske, gospođi Đurđi Adlešić uručila gospođa Heidi Kuhn. Donirana sredstva će putem Međunarodne fondacije za razminiranje i pomoć žrtvama mina iz Ljubljane, Republika Slovenija, udvostručiti Vlada Sjedinjenih Američkih Država.

Gospodin Grgich također je primio i crno vino „Baštica“ izrađeno od grožđa zasađenog u „Vinogradima mira Miljenka Grgicha“ razminiranim i zasađenim vinovom lozom uz njegovu svesrdnu pomoć.
Iskren osmijeh na njegovu licu odaje njegovu zahvalnost za primljeno priznanja, kao i vina stvorena na područjima gdje su nekada stajale mine.

Kao priznanje za njegov velik doprinos vinskoj industriji, gospodin Grgić primljen je u Dvoranu slavnih 7. ožujka 2008. godine, na obljetnicu 50. berbe njegovih vinograda u Napa Valley. Prijateljevao je s Ronaldom Reaganom, koji je prvo bio guverner Kalifornije, a zatim predsjednik SAD-a. Grgićeva vina bila su vrlo cijenjena u Bijeloj kući. Reagan ih je nosio kao poklon stranim državnicima.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO