Hrvatski centar za razminiranje

RSS

HCR-ov najuređeniji štand

28.05.2010

U okviru akcije „Travanj-mjesec zaštite od mina“ Hrvatski centar za razminiranje, Podružnica Osijek, sudjelovala je na 14, Sajmu zdravlja u Vinkovcima, koji je održan u razdoblju od 23. do 25. travnja 2010. godine.U proteklih nekoliko godina Podružnica Osijek redovito sudjeluje na vinkovačkom Sajmu.
Pokrovitelj Sajma bilo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a medijski su ga pratile redakcije iz Vinkovaca. HCR-Podružnica Osijek predstavio se na Sajmu izložbenim prostorom na kojem su bile postavljene slike mina, razminiranja, karte minski sumnjivih područja Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije,a bio je izložen i dio školskih minsko-eksplozivnih sredstava. Posjetitelji su pokazali veliki interes za problem miniranosti, a mnogima, poglavito djeci, podijeljeni su edukativni materijali kao što su leci, slikovnice, DVD-i i CD-i s prigodnim crtanim filmovima i audio porukama o opasnosti od mina.
Ovih dana HCR-Podružnica Osijek primila je posebno priznanje za najuređeniji prostor, odnosno štand na spomenutom Sajmu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO