Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Na aukciji slika prikupljeno 23.700 kuna za razminiranje

30.03.2007

U četvrtak, 29. ožujka 2007. godine u Hotelu Panonija u Sisku, u organizaciji Društva "Hrvatska žena" Sisak i Hrvatskog centra za razminiranje, održana je aukcija slika.
Grad Sisak, Grad Petrinja, Grad Kutina, Vivera-Glina, Mazda "Arbanas" Sisak i privatni kupci izdvojili su za ovu namjenu 23.700 kuna koje će biti utrošene za humanitarno razminiranje područja Glinske Poljane u Gradu Petrinji. Aukciju je vrlo nadahnuto vodio Bogdan Arnautović, koji je zahvalio svim kupcima na doprinosu ovoj humanitarnoj akciji.


Slike je donirala Udruga „Kutinski likovni krug“, u ime koje je aukciji prisustvovao Božidar Špikić, a pri opremanju slika je pomogao Grad Sisak. Slike su procijenjene stručnom ocjenom sisačkog akademskog kipara Marijana Glavnika. Namjera je bila, osim prikupljanja sredstava za razminiranje navedenog područja naše Županije, ponovo ukazati na minsku opasnost i nužnost čuvanja oznaka o opasnostima od mina. Ova aukcija održana je uoči Svjetskog dana borbe protiv mina, koji se u svijetu i kod nas obilježava 4. travnja svake godine.
Slike koje nisu prodane na aukciji, biti će izložene u Hrvatskom centru za razminiranje u Sisku, te se i tamo mogu pogledati i kupiti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO