Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U HCR-u održan sastanak Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju

11.06.2010

U srijedu, 09. lipnja 2010. godine u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje, u Sisku, održan je prvi sastanak Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju. Nakon konstituiranja Koordinacije, u okviru dnevnog reda, raspravljalo se o Poslovniku o radu Koordinacije, te o prijedlozima za olakšanje poslovanja tvrtki za razminiranje, a dogovorene su i teme o kojima će se raspravljati na sljedećem sastanku.

Nazočni sastanku bili su svi osnivači Koordinacije: Hrvatski centar za razminiranje, Ministarstvo unutarnjih poslova, Samostalni sindikat Hrvatske, Novi sindikat, Hrvatska udruga poslodavaca – Udruga poslodavaca humanitarnog razminiranja, Udruga poslodavaca na poslovima razminiranja i predstavnik šest tvrtki za razminiranje koje nisu članice niti jedne Udruge poslodavaca, a izrazile su želju za sudjelovanjem u radu Koordinacije.

Nakon konstituiranja svi članovi Koordinacije jednoglasno su podržali Poslovnik o radu Koordinacije. Treba istaknuti kako je dogovoreno da će se svi zaključci i prijedlozi donositi koncenzusom. Tijekom središnjeg dijela sastanka predstavnici Udruga poslodavaca i tvrtki iznijeli su nekoliko prijedloga koji bi im olakšali poslovanje.

Na kraju sastanka zaključeno je da će se HCR očitovati, odnosno pomno proučiti sve prijedloge koji su dani u pisanom obliku kao i one koji će eventualno biti naknadno dostavljeni kako bi se tvrtkama omogućilo, ne narušavajući sigurnost i kvalitetu poslova, što lakše poslovanje. Na idućem sastanku jedna od tema bit će očitovanje HCR-a o prijedlozima koji su izneseni radi olakšanja poslovanja. Sljedeći sastanak Koordinacije održati će se krajem sljedećeg tjedna i centralna tema bit će javna nabava.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO