Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Visoka delegacija u posjetu HCR-u

16.06.2010

Gospodin Stjepan Mesić, predsjednik Republike Hrvatske (2000. do 2010.) i gospođa Đurđa Adlešič, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske, sa suradnicima, u srijedu, 16. lipnja 2010. godine, posjetili su sjedište Hrvatskog centra za razminiranje u Sisku.
Domaćin, ravnatelj HCR-a gospodin Oto Jungwirth, prezentirao je gostima minski problem u Republici Hrvatskoj s akcentom na strukturu minski sumnjiva prostora i načina financiranja protuminske djelatnosti u Hrvatskoj. U prvom dijelu svog izlaganja gospodin Jungwirth posebno je obrazložio financiranje donatorskim sredstvima.
U drugom dijelu svog izlaganja domaćin je gostima govorio o Zakladi „ Hrvatska bez mina“, o njenom djelovanju unazad desetak godina, svrsi i organizaciji Zaklade, njenim zadaćama i dosadašnjim akcijama i o načinu finaciranja putem Zaklade.
Nakon prezentacije, kroz razgovor, gosti su pokazali interes na način da su postavili nekolicinu pitanja koja su se odnosila kako na djelovanje Hrvatskog centra za razminiranje tako na rad i aktivnosti Zaklade.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO