Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održan je 2. sastanak Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju

23.06.2010

U srijedu, 17. lipnja 2010. godine održan je 2. sastanak Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju. Osim svih članova Koordinacije nazočni su bili predstavnici Uprave za sustav javne nabave i savjetnica za javnu nabavu Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), budući da je centralna tema sastanka bila javna nabava za poslove razminiranja i pretraživanja.

U uvodnom dijelu sastanka pod točkom "Rasprava o prijedlozima za olakšanje rada tvrtke" ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Oto Jungwirth je nazočne ukratko upoznao sa svim prijedlozima koje su poslodavci tijekom ove godine podnijeli radi olakšanja poslovanja, te ih izvijestio da je nekoliko prijedloga HCR već prihvatio, a da se na većini ostalih radi u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Upravom za sustav javne nabave. Zaključeno je kako će se na svakom sastanku ukratko razmotriti status prijedloga za olakšanje rada tvrtki.

Tijekom centralnog dijela sastanka predstavnici poslodavaca i sindikata postavljali su upite predstavnicima Uprave za sustav javne nabave u svezi primjene Zakona o javnoj nabavi na ustupanje poslova razminiranja i/ili pretraživanja, te je nakon gotovo dvosatne konstruktivne rasprave zaključeno kako bi bilo uputno da se ubuduće u svakom slučaju sumnje u neuobičajeno nisku cijenu koristi zakonska mogućnost traženja pojašnjena takve cijene, te da je problematika javne nabave vrlo opsežna i interesantna za sve sudionike sastanka, pa će se o istoj problematici ponoviti rasprava na nekom od idućih sastanaka.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO