Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Hrvatske tvrtke za razminiranje izlaze na tržište Iraka

02.07.2010

U ponedjeljak, 28. lipnja 2010. godine, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održan je II. sastanak predstavnika hrvatskih tvrtki za razminiranje koje su iskazale interes za obavljanje poslova razminiranja u Iraku. Sastanku je prisustvovala i savjetnica gđe. Đurđe Adlešič, potpredsjednice Vlade RH kao i predstavnici HCR-CTRO-a i HCR-a.

Do dana održavanja sastanka 7 se hrvatskih tvrtki odlučilo krenuti u registraciju svojih tvrtki za rad na poslovima razminiranja u Republici Irak. Dogovoreno je da će tvrtke svu potrebnu dokumentaciju, zajedno s prijevodima prirediti do iduće srijede, 7. srpnja 2010. godine, nakon čega će se svi zahtjevi zajednički proslijediti na daljnje postupanje.

Također, predstavnici hrvatskih tvrtki koje već posluju u Iraku podijelili su svoja iskustva te odgovarali na pitanja prisutnih.

Podržan je prijedlog da se u Iraku osnuje nešto na principu „zajedničke kuće“ u koju bi se u početku smjestile sve tvrtke kako bi im se olakšao sam ulazak na ovo veliko tržište.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO