Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Prekogranična suradnja Republike Mađarske i Republike Hrvatske

13.07.2010

Dana 12. srpnja 2010. godine održan je sastanak u Agenciji za razvoj Osječko-baranjske županije na temu pripreme projektnih prijedloga prekogranične suradnje Republike Mađarske i Republike Hrvatske koji uključuju razminiranje graničnog pojasa.

Sastanak je vodio pročelnik Agencije g. Martin Marolin, a na sastanku su prisustvovali predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, te g. Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja HCR-a i g. Dubravko Krušarovski, predstojnik podružnice Osijek HCR-a. Prisutni su upoznati s Natječajem koji je objavljen 10. lipnja 2010. godine za podnošenje projektnih prijedloga za sredstva Europske komisije iz IPA fonda za prekograničnu suradnju. Krajnji rok za podnošenje prijedloga je 15. rujan 2010. godine.

Na sastanku su definirani partneri u projektu s hrvatske strane: HCR - glavni partner, Osječko-baranjska županija, Hrvatske vode i Hrvatske šume, te su predložene općine i gradovi s MSP-om uz mađarsko-hrvatsku granicu kao pridruženi članovi. Dogovoreno je da će do 19 srpnja 2010. godine Hrvatske vode i Hrvatske šume dostaviti svoje prijedloge potreba koje bi bile uvrštene u projekt, a za koje je prethodno potrebno razminiranje, te obaviti razgovor s mađarskim partnerima radi pronalaženja organizacija koje će s Mađarske strane sudjelovati u zajedničkom projektu.
O zaključcima ovog sastanka obavijestit će se g. Janos Hargati, župan pokrajine Baranya od kojeg će se zatražiti pomoć u pronalaženju mađarskih partnera u ovom projektu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO