Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Dobra suradnja HCR-a i HRT-a

30.07.2010

Da je suradnja između Hrvatskog centra za razminiranje i Hrvatske radio-televizije doista dobra i učestala svjedoči nam, između ostalog, emisija Drugog programa Hrvatskog radija pod nazivom
„ Vikendica „, koja se emitira petkom u dopodnevnim satima. Svakog petka, između 11,30 i 12 sati u emisiju se izravno uključuje Hrvatski centar za razminiranje i njegov predstavnik iznosi novosti, bitne događaje, dakle, promovira se protuminsko djelovanje u Republici Hrvatskoj. Ovakvo javljanje u emisiju podiže razinu osvješćenosti i edukacije stanovnštva o svim aspektima minskog problema u Republici Hrvatskoj, upućuje upozorbu svim skupinama koje se kreću blizu minski sumnjivog prostora i potiče donatorske aktivnosti. Kroz razgovor s voditeljem emisije, gospodinom Ljudevitom Grgurićem, svaki petak iznosimo nešto novo i pred svaki vikend upozoravamo izletnike na opasnost od mina.
Ovo je jedan izuzetan primjer korektne suradnje HCR-a i medija koji svojim praćenjem može doprinijeti rješavanju minskog problema u Hrvatskoj i ovim putem pozivamo i ostale medije da i dalje surađujemo i osvješćujemo naše pučanstvo dok ne očistimo i zadnji kvadratni metar prostora naše Domovine.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO