Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Četvrti sastanak Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju

27.08.2010

Dana 24. kolovoza 2010. godine u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje održan je 4. sastanak Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju na kojem su bili nazočni gosp. Željko Romić, predstavnik HUP-a, gosp. Zdenko Sokač predstavnik UPPR-a, Nikola Salopek, predstavnik Novog Sindikata, Igor Vukorepa i Velibor Lučić, predstavnici SSH-a, gosp. Hrvoje Rudar, predstavnik Tvrtki, gosp. Oto Jungwirth ravnatelj HCR-a i gosp. Neven Karas, pomoćnik ravnatelja HCR-a. Na sastanku se raspravljalo o načinu određivanja procijenjene vrijednosti poslova pretraživanja i/ili razminiranja te o Kolektivnom ugovoru za djelatnost humanitarnog razminiranja i o inicijativi Samostalnog Sindikata Hrvatske za povećanje najniže plaće.

Nakon završene rasprave po prvoj temi dnevnog reda i iznesenih stavova predstavnika poslodavaca i sindikata Koordinacija je zaključila da postoje opravdani razlozi za određene korekcije u načinu određivanja procijenjenih vrijednosti poslova pretraživanja i razminiranja i to osobito kod investitora koji planiraju istu jediničnu cijenu za sve projekte bez obzira na specifične karakteristike pojedinog projekta. Također, HCR je preuzeo obvezu da ovaj zaključak počne primjenjivati već prilikom prvih narednih postupaka javne nabave, da s njima upozna najvažnije Investitore, a sa Hrvatskim šumama da održi sastanak na tu temu.

Po drugoj temi dnevnog reda gosp. Igor Vukorepa, predsjednik SSH-a, iznio je prijedlog Sindikata za početak Kolektivnog pregovaranja radi povećanja minimalne plaće pirotehničara na što su se prisutni predstavnici poslodavaca očitovali te je zaključeno da će u narednom periodu predstavnici sindikata i poslodavaca održati sastanak na kojem će razmotriti ovu temu. Isto tako svi sudionici sastanka preuzeli su obvezu da sukladno svojim, obvezama i mogućnostima provedu sve mjere u cilju poštivanja postojećeg Kolektivnog ugovora poglavito u dijelu koji se odnosi na isplatu brutto plaća.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO