Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Beverly Mercer posjetila tvrtku DOK-ING povodom isporuke strojeva za humanitarno razminiranje Oružanim snagama Australije

14.09.2010

Danas, 14. rujna 2010. godine, veleposlanica Australije u Republici Hrvatskoj, Njezina Ekscelencija Beverly Mercer sa suradnicima posjetila je tvrtku DOK-ING d.o.o. iz Zagreba povodom isporuke zadnjeg od osam (8) novih strojeva za humanitarno razminiranje MV-10 Oružanim snagama Australije. Navedena isporuka dio je ugovora potpisanog u siječnju 2009. godine kojim je ugovorena isporuka 8 strojeva na daljinsko upravljanje tipa MV-10 tvrtke DOK-ING iz Zagreba, koje će Oružane snage Australije (Australian Defence Force – ADF) koristiti u međunarodnim mirovnim misijama za aktivnosti humanitarnog razminiranja i za zaštitu od opasnosti od mina kako vlastitih vojnika, tako i civilnog stanovništva.
DOK-ING d.o.o. je hrvatska tvrtka u privatnom vlasništvu osnovana 1991. godine, a danas je jedan od međunarodnih lidera u proizvodnji strojeva za humanitarno razminiranje, podzemno rudarstvo i protupožarne strojeve. S pridruženim firmama kćerima ukupno ima 230 zaposlenika. Tvrtka posjeduje certifikat kvalitete ISO 9001:2000, a zahvaljujući inovativnom poslovanju i fleksibilnosti, može ponuditi specifična rješenja klijentima diljem svijeta.
Sjedište tvrtke je u Zagrebu, Žitnjak bb, a uz pogon u Slunju, osnovane su i tvrtke u Južnoafričkoj Republici (2005. godine) i SAD – u (2010. godine). Trenutno se proizvodi i usluge tvrtke DOK – ING izvoze u 24 zemlje svijeta.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO