Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Potpisivanje Izjave o suradnji u protuminskom djelovanju između Hrvatskog centra za razminiranje i delegacije Islamske Republike Irana

08.12.2003

U petak, 05. prosinca 2003. godine je svečano potpisana Izjava o suradnji u protuminskom djelovanju između Hrvatskog centra za razminiranje i Islamske Republike Irana. Iranska delegacija sa Nj. E. Veleposlanikom Ali Asghar Ahmadijem kao voditeljem delegacije, tijekom petodnevne posjete Hrvatskom centru za razminiranje, imala je priliku upoznati hrvatski sustav protuminskog djelovanja, a zajednička Izjava o budućoj suradnji smatra se odličnim temeljem budućih susreta i suradnje.

Potpisivanju Izjave o suradnji prisustvovao je i predsjednik Savjeta Hrvatskog centra za razminiranje i ministar rada i socijalne skrbi, Davorko Vidović. Delegaciji Islamske Republike Irana su tijekom njihovog boravka u Hrvatskoj predstavljena dva hrvatska stroja za razminiranje, tvrtke «DOK-ING» i tvrtke «Đuro Đaković», kao i svi elementi sustava protuminskog djelovanja u Hrvatskoj.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO