Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Zagrebu održan Okrugli stol Znanstvenog vijeća HCR-CTRO-a

14.10.2010

U srijedu, 13. listopada 2010. godine u Europskom domu u Zagrebu, održan je Okrugli stol Znanstvenog vijeća HCR-CTRO-a na temu „Doprinos hrvatske znanosti realizaciji članka 5 Ottawske konvencije i regionalnoj suradnji“, a s ciljem predstavljanja operativno validiranog projekta „Uporaba sustava potpore odlučivanju u redukciji minski sumnjive površine“. Taj je projekt uspješno proveden i cjeloviti sustav validiran na prostoru Republike Hrvatske, trenutačno se provodi u Republici Bosni i Hercegovini, a u 2011. godini u planu je njegova provedba u Republici Azerbajdžan. Projekt su predstavili dr.sc. Milan Bajić, dr.sc. Hrvoje Gold i mr.sc. Andrija Krtalić.

Uz glavnu temu vodilju Okruglog stola prezentiran je i pregled rada Znanstvenog vijeća od njegova osnivanja 1998. godine do danas, kao i daljnje mogućnosti međunarodne suradnje kako vezano uz projekt „Uporaba sustava potpore odlučivanju u redukciji minski sumnjive površine“ tako i na drugim područjima.

Skupu su uz predstavnike Znanstvenog vijeća HCR-CTRO-a i tijela državne uprave bili nazočni i predstavnici HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku d.o.o., Hrvatskog centra za razminiranje i Međunarodne ustanove - fundacije za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF).

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO