Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnica GoodPlanet Fondacije posjetila HCR

15.10.2010

Danas je Hrvatski centar za razminiranje posjetila gospođa Cecile Cros, predstavnica Fondacije GoodPlanet (www.goodplanet.org) smještene u Parizu. Djelovanje Fondacije GoodPlanet je podizanje svijesti o zaštiti okoliša i socijalno ugroženih sredina uz provođenje konkretnih mjera.

Trenutno su zainteresirani za doniranje sredstava za edukativne programe u Republici Hrvatskoj, kroz ciljane projekte glede poboljšanja pristupa obrazovanju. Planirani projekt je povezan sa problemom miniranosti i edukacije o minskoj opasnosti. Donacija bi direktno utjecala na djecu od 6 do 15 godina starosti s ciljem edukacije i ponašanja u minski sumnjivim područjima.

U pratnji gospođe Cros, posjetio nas je i gospodin Damir Borojević koji ju je upoznao sa radom kazališta „Daska“ u Sisku, oblicima suradnje sa HCR-om te na kraju putem DVD-a pokazao kazališnu predstavu „Ne, ne MI-NE!“.

Zamjenik ravnatelja, gospodin Mirko Ivanušić i savjetnik za plan i analizu, gospodin Goran Groš prezentirali su ukupni sustav protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj s naglaskom na koordinativnu ulogu HCR-a u pomoći žrtvama mina i provedbi edukacije o opasnostima od mina.
HCR je kontaktirao i druge nevladine udruge s kojima surađuje, a s kojima će gospođa Cros obaviti susrete i razgovore. Jedna od takovih je i Udruga žrtava mina Karlovačke županije koja je već ponudila kvalitetan projekt vezan za pomoć djeci žrtvama mina na području Karlovačke županije u cilju bolje integracije djece u školsku i lokalnu sredinu.

Gošća je izrazila zadovoljstvo posjetom HCR-u i naznačila želju za daljnjom suradnjom.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO