Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Hrvatski centar za razminiranje dobio novog ravnatelja

16.11.2010

Nakon provođenja javnog natječaja, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 28. listopada 2010. godine donijela rješenje o imenovanju gospodina Zdravka Modrušana za ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje.

Gospodin Zdravko Modrušan rođen je 1968. godine u Slunju. Završio je Visoku policijsku školu u Zagrebu te je od 1990.-tih zaposlen u Ministarstvu unutarnjih poslova. Svoju karijeru započeo je kao pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, gdje sa postrojbom sudjeluje u svim borbenim zadaćama te 05. kolovoza 1995. godini biva i sam ranjen u akciji „Oluja“.

Nakon završene specijalizacije protueksplozijske zaštite promaknut je u višeg instruktora u Zapovjedništvu specijalne policije, a slijedom toga i imenovan načelnikom Protueksplozijskog odjela pri Ministarstvu unutarnjih poslova odnosno zapovjednikom Zapovjedništva Interventne policije MUP-a, dužnost zapovjednika obnaša sve do 2009. godine kada biva imenovan načelnikom Sektora za upravljanje nekretninama u Ministarstvu unutarnjih poslova, s koje funkcije i dolazi na mjesto ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje.

Za svoj rad odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Nikole Šubića Zrinskog, Redom hrvatskog križa, Redom hrvatskog trolista, Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, medaljom „Oluja“, medaljom „Bljesak“ i plaketom „Vukovar“.

1992. godine ukazom Predsjednika Republike Hrvatske promaknut je u čin satnika Hrvatske vojske te je u svom radu pri Ministarstvu unutarnjih poslova bio više puta nagrađivan i ocjenjivan kao „naročito uspješan“.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO