Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj HCR-a prisustvovao početku radova razminiranja kod naselja Podgradina u Zadarskoj županiji

19.11.2010

Danas ujutro su predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje uveli tvrtku RUMITAL d.o.o. iz Zagreba u poslove razminiranja prema projektu „Područje između Novigradskog mora i naselja Podgradina u općini Posedarje“, u Zadarskoj županiji. Projekt je tlocrtne površine 571.552 četvornih metara. Vrijednost radova na projektu iznosi 6.258.494,40 kuna. Rok izvođenja radova je 100 radnih dana od datuma uvođenja u posao.

Poslovima uvođenja bio je nazočan i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan. Nazočne predstavnike tvrtke Rumital d.o.o. i HCR-a na projektu je dočekao i pozdravio gospodin Tomislav Ban, načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete HCR-a, a sa karakteristikama projekta, te načinom izvođenja radova kao i zadanim rokovima upoznao ih je pirotehnički nadzornik HCR-a, gospodin Željko Šaravanja.

Ravnatelj je sa suradnicima posjetio i Podružnicu Hrvatskog centra za razminiranje u Zadru gdje se upoznao sa djelatnicima te opsegom rada i karakteristikama minski sumnjivih područja koji su im u nadležnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO