Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U Zagrebu održana deveta „Večera za sigurne korake“

23.11.2010

U petak, 19. studenog 2010. godine u zagrebačkom hotelu Westin održana je devetu godinu za redom „Noć 1000 večera“, od ove godine pod nazivom „Večera za sigurne korake“. Večeru pod pokroviteljstvom veleposlanstava Sjedinjenih Američkih Država i Kanade organizira Američka gospodarska komora u Republici Hrvatskoj (AMCHAM). Prikupljena sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna namijenjena su razminiranju minski sumnjivih prostora Karlovačke županije.
Glavni pokrovitelj večere, kao i do sada, je Privredna banka Zagreb (PBZ) te zagrebačka podružnica odvjetničke tvrtke Wolf Theiss.

Visoke uzvanike iz političkog i gospodarskog života pozdravili su Nj.E. James B. Foley, veleposlanik SAD-a i Nj.E. Edwin Loughlin, veleposlanik Kanade te Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica AMCHAM-a.

Od 2001. godine do danas u okviru organizacije „Noći 1000 večera“ prikupljeno je 4,3 milijuna kuna, a tim sredstvima uklonjena je minska opasnost sa prostora u Sisačko-moslavačkoj, Zadarskoj, Osječko-baranjskoj, Ličko-senjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Inicijalni pokretači akcije su Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Kanade. Svake godine u ovo predblagdansko vrijeme po cijelom svijetu održavaju se ovakove večere s ciljem pomoći razminiranju zemljama sa minskim problemom pod parolom „Meals for a Mine-free World“.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO