Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj HCR-a sastao se s predstavnicima Udruga u humanitarnom razminiranju

25.11.2010

U ponedjeljak, 22. studenog 2010. godine ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan sa suradnicima, zamjenikom ravnatelja, gospodinom Mirkom Ivanušićem i pomoćnikom ravnatelja, gospodinom Nevenom Karasom održao je sastanak sa predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca – Udruge humanitarnog razminiranja predvođene predsjednikom, gospodinom Željkom Romićem te članovima, gospodinom Josipom Tuličićem i Željkom Kavranom . Ova Udruga sačinjava 60% ukupnih kapaciteta u 12 hrvatskih tvrtki sa 350 zaposlenih.

Iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te se raspravljalo o budućim oblicima djelovanja kroz Koordinaciju socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju te o načinima rješavanja zajedničkih problema. Ravnatelj HCR-a iznio je svoje stavove o budućoj suradnji jer je i sama svrha ovog sastanka bilo upoznavanje sa radom i djelovanjem u dolazećoj planskoj godini. Predstavnici Udruge iznijeli su probleme glede nedostatka sredstava, načina raspisivanja nadmetanja i Pravilnika o načinu obavljanja poslova humanitarnog razminiranja. Ravnatelj je upoznao nazočne glede zaposlenosti kapaciteta i poduzetih radnji odnosno vezano na raspisivanje dva nadmetanja, jedno isključivo za projekte na jugu, i jedno za projekte koji se nalaze djelomično na jugu ,a većinom na kontinentu sa mogućnošću započinjanja radova u propisanom zakonskom roku, a najkasnije do kraja siječnja 2011. godine.

U utorak, 23. studenog 2010. godine ravnatelj se sastao sa predstavnicima Udruge poslodavaca na poslovima razminiranja koju su predstavljali predsjednik Zoran Mihajlović i Zdenko Sokač. Udruga je registrirana pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva i čine je 4 tvrtke sa 60 pirotehničara. Ravnatelj ih je upoznao sa budućim oblicima suradnje kroz Koordinaciju socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju , dinamikom raspisivanja javnih nadmetanja te obvezama prema Kolektivnom ugovoru.

Isti dan ravnatelj se sastao se i sa udrugom poslodavaca u procesu registracije koju sačinjava 8 tvrtki sa 100 pirotehničara, a koja trenutno djeluje kao grupacija. Predstavnici Udruge gospodin Damir Lukić, predsjednik te gospoda Krešimir Matoš i Hrvoje Rudar su, nakon upoznavanja sa elementima buduće suradnje od strane ravnatelja HCR-a, iznijeli svoje prijedloge vezano na pismeno iskazivanje svojih prijedloga tema za sastanke Koordinacije socijalnih partnera u humanitarnom razminiranju što je ravnatelj u potpunosti prihvatio i u putio želje za dobrom budućom suradnjom i razumijevanjem.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO