Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Njemačka nastavlja financijski podupirati protuminsko djelovanje u Hrvatskoj s novih 200 tisuća eura za razminiranje u Čistoj Maloj

25.11.2010

Dana 25. studenog 2010. godine u Njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu, potpisan je Memorandum o sporazumijevanju između Savezne Republike Njemačke i međunarodnog fonda za razminiranje i pomoć žrtvama mina „International Trust Fund for Demining and Mine Victims Assistance (ITF)“. Svečanosti potpisivanja bio je nazočan i ravnatelj HCR-a, gospodin Zdravko Modrušan.

Njemački veleposlanik dr. Bernd Fischer i direktor fonda Dorijan Maršič potpisnici su memoranduma kojim Savezna Republika Njemačka stavlja na raspolaganje iznos od 200 tisuća eura za projekt razminiranja površine od oko dvjesto tisuća kvadratnih metara na području Čiste Male u Šibensko-kninskoj županiji za čiju provedbu je zadužen Hrvatski centar za razminiranje (HCR).

Ovim projektom se iznos koji Savezna Republika Njemačka stavlja na raspolaganje za razminiranje u Republici Hrvatskoj u godini 2010. povećava na 730 tisuća eura. Njemačka je u proteklim godinama kontinuirano pružala financijsku potporu protuminskom djelovanju u Hrvatskoj te je u tu svrhu do sada donirala ukupno oko 8,5 milijuna eura.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO