Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj HCR-a u posjetu Arapskoj Republici Egipat

01.12.2010

U okviru posjete Hrvatskog gospodarskog izaslanstva Arapskoj Republici Egipat predvođenih premijerkom Republike Hrvatske, gospođom Jadrankom Kosor u razdoblju od 30. studenog do 03. prosinca 2010. godine boravi i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan.

Tom prigodom potpisat će se Memorandum o razumijevanju između Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske i Ministarstva trgovine i industrije Arapske Republike Egipat o osnivanju Hrvatsko-egipatskog poslovnog vijeća.

Također, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan i Direktor Izvršnog tajništva za razminiranje i razvoj sjevero-zapadne obale pri Ministarstvu za Međunarodnu suradnju, Nj. E. Veleposlanik, Fathy El Shazly, ohrabreni dugogodišnjom suradnjom i srdačnim odnosima između naših dvaju naroda, potpisati će Memorandum o razumijevanju o suradnji u protuminskom djelovanju.

Tradicionalno dobri gospodarski odnosi prvenstveno se očituju pokazateljima relativno ukupne robne stabilne razmjene. Egiptu je posebno zanimljiva hrvatska drvna industrija, a većinu izvoza u Republiku Hrvatsku čini voće i povrće. Sektori u kojima je vidljiv potencijal za daljnji razvoj i produbljivanje suradnje su: građevinska industrija, drvna industrija, kemijska industrija, energetika, područje razminiranje, turizam te područje istraživanja nafte i plina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO