Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Voditelj ureda ASB-a posjetio HCR

14.12.2010

Hrvatski centar za razminiranje, u petak, 10. prosinca 2010. godine, posjetio je gospodin Wolfgang Raschka, voditelj ureda Arbeiter-Samariter-Bund u Republici Hrvatskoj (ASB) s namjerom da ravnatelja HCR-a, gospodina Zdravka Modrušana izvijesti o načinu rada i dosadašnjoj komunikaciji sa Hrvatskim centrom za razminiranje.

Vrlo je značajno spomenuti, da je u proteklih 10 godina s financijskom pomoći Vlade Savezne Republike Njemačke u implementaciji ASB-a u više od 140 različitih projekta, pronađeno i uništeno 3389 protupješačkih mina, 1798 protuoklopnih mina, 7627 komada kazetnog streljiva i 64238 komada neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS).

Gospodin Raschka izvijestio je ravnatelja da je nazočio nedavno održanom sastanku u Berlinu na kojem se razgovaralo o financijskim sredstvima koja Vlada SR Njemačke namjenjuje za razminiranje u 2011. godini te da postoji vrlo velika vjerojatnost da će i u 2011. godini poduprijeti razminiranje u Republici Hrvatskoj sa sličnim iznosom kao i 2010. godini.

U planu je početak radova razminiranja na dva projekta ASB-a i to u naselju Pecki u Sisačko-moslavačkoj županiji i u naselju Čista Mala u Šibensko-kninskoj županiji.Ravnatelj je zahvalio gospodinu Raschki i podržao sva nastojanja za nastavkom dobre suradnje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO