Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Voditelj Ureda Svjetske Banke u Republici Hrvatskoj posjetio HCR

16.12.2010

U okviru svoje posjete Sisačko-moslavačkoj županiji, danas je, 15. prosinca 2010. godine, Hrvatski centar je posjetio gospodin Hongjoo J. Hahm, novoimenovani voditelj Ureda Svjetske banke u Republici Hrvatskoj. Primili su ga zamjenik ravnatelja, gospodin Mirko Ivanušić i Miljenko Vahtarić, pomoćnik ravnatelja HCR-a te su mu tom prigodom održali kratku prezentaciju o protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj.

Također, naglasili su odličnu dosadašnju suradnju sa Svjetskom bankom koja je najbolje vidljiva kroz realizaciju tri velika zajma Svjetske banke vrijedna preko 35 milijuna eura, kao i veliku pomoć HCR-u u jačanju kapaciteta.

Gospodin Hahm iskazao je veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom. Načelno je predložio nekoliko oblika buduće suradnje u okviru pomoći lokalnim sredinama u pripremi projekata, te HCR-u u mogućim projektima pomoći drugim zemljama u organizaciji sustava protuminskog djelovanja. Na kraju iskazao je želju da na proljeće posjeti jedan projekt razminiranja kako bi stekao bolji uvid u vršenje radova razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO