Hrvatski centar za razminiranje

RSS

četvrto Međunarodno stručno savjetovanje «Humanitarno razminiranje 2007»

06.04.2007

U organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje i HCR-Centra za testiranje, razvoj i obuku d.o.o., od 24. do 27. travnja 2007. godine u Šibeniku će se održati četvrto Međunarodno stručno savjetovanje „Humanitarno razminiranje 2007“, na temu Strojno razminiranje. Do sada je prijavljeno 135 sudinika iz 32 zemlje svijeta. Na našoj stranici kod Međunarodnog simpozija 2007. možete vidjeti popis prijavljenih sudionika. Članovi Programskog odbora, priznati svjetski stručnjaci u protuminskoj zajednici iz ITEP-a (Međunarodnog programa za testiranje i evaluaciju u humanitarnom razminiranju), GICHD-a (Ženevskog međunarodnog centra za humanitarno razminiranje), UNMAS-a (Agencije UN-a za protuminsku djelatnost) i Ministarstva obrane RH i HCR-a definirali su sadržaj Drugog poziva koji će ovih dana biti poslan sudionicima, u kojem su navedeni govornici i teme koje će biti obrađene tijekom Savjetovanja.

U srijedu, 25. travnja na poligonu u Skradinu biti će prikazan rad jedanćst strojeva za razminiranje. Prijavljeni su sljedeći strojevi: MineWolf, Mini MineWolf, MineWolf Bagger, Božena-4, Božena-5, Scanjack-3500, Samson, MV-4, MV-10, MV-20 i RM-KA 02.
Očekuje se dolazak predstavnika nacionalnih tijela za razminiranje, tvrtki za razminiranje, nevladinih organizacija, međunarodnih institucija koje se bave protuminskim djelovanjem, kao i vladinih institucija i predstavnika diplomatskog zbora. Sve informacije mogu se pronaći i na stranici www.ctro.hr.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO