Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Hrvatsko gospodarsko izaslanstvo posjetilo Tursku

21.12.2010

U razdoblju od 14.-15. prosinca 2010. godine u okviru Hrvatskog gospodarskog izaslanstva u Turskoj su boravili ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan i Nataša Mateša Mateković, načelnica Odjela za plan i analizu HCR-a.

Prvog dana posjete, 14. prosinca 2010. godine održana je Peta sjednica Mješovitog hrvatsko-turskog gospodarskog odbora. Sjednicom su predsjedali sa hrvatske strane mr.sc. Đuro Popijač, ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, a sa turske strane Sadullah Ergin, ministar pravosuđa.

Na sjednici Mješovitog hrvatsko-turskog gospodarskog odbora koji je obuhvatio široki spektar tema, i to iz područja gospodarstva, poljoprivrede, znanosti, okoliša, prometa, mjeriteljstva i normi, istaknuto je kako su bilateralni odnosi dviju država kontinuirano dobri ali postoje još mnoge mogućnosti unapređenja bilateralne suradnje. Posebice se razgovaralo o mogućnostima poboljšanja gospodarske suradnje s naglaskom na povećanje robne razmjene.

U sklopu održavanja Pete sjednice Mješovitog hrvatsko-turskog gospodarskog odbora ravnatelj HCR-a gospodin Zdravko Modrušan u pratnji vojnog izaslanika Republike Hrvatske u Turskoj, gospodina Jerka Letice održao je sastanak sa predstavnicima turskih tvrtki Yenigun i IDC Defense Industry vezano na mogućnosti zajedničkog nastupa na turskom tržištu, a vezano na razminiranje tursko-sirijske granice. Razgovaralo se o svim oblicima suradnje turskih privatnih tvrtki sa hrvatskim partnerima u spektru protuminskog djelovanja, od znanja do tehnologije i ponude strojeva za razminiranja vlastite proizvodnje, a za što je Republika Hrvatska i Hrvatski centar za razminiranje nose epitete najboljih i najrazvijenijih u svijetu.

Drugoga dana posjeta, odnosno 15.prosinca 2010.godine, u Istanbulu, delegacija je sudjelovala na 12-tom po redu Hrvatsko-turskom poslovnom vijeću. Zajedno sa ministrom Popijačem na ovom Gospodarskom forumu sudjelovali su predstavnici 30-tak hrvatskih tvrtki koji su ovom prigodom obavili poslovne razgovore sa turskim partnerima. Naglasak je bio na mogućnostima ulaganja u Republiku Hrvatsku i o aktivnostima što ih poduzima Vlada Republike Hrvatske kako bi investitorima u javnom i privatnom sektoru omogućila i osigurala najbrži i najefikasniji način realizacije projekata.

Prilikom toga ravnatelj HCR-a, gospodin Modrušan sa suradnicom, gđom. Natašom Mateša Mateković održao je bilateralne sastanke vezane na aktivnosti protuminskog djelovanja i mogućnosti daljnje suradnje u protuminskom djelovanju turskih tvrtki sa partnerima iz Hrvatske.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO