Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata u posjeti ravnatelju HCR-a

22.12.2010

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje, gospodin Zdravko Modrušan, u srijedu, 22. prosinca 2010. godine primio je u posjet gospodina Željka Simića, tajnika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije i gospodina Marijana Batovanju, dopredsjednika Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 57. samostalnog bataljuna „Marijan Celjak“.

Ravnatelj HCR-a izrazio je želju za dobrim počekom suradnje s predstavnicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata na području grada Siska i Sisačko-moslavačke županije. S obzirom da je nedavno imenovan, ravnatelj se predstavio nazočnoj gospodi. Predstavnici Udruga izrazili su želju da za svaku obljetnicu pojedine Udruge na području Grada ili Županije žele poslati ravnatelju pozivnicu kako bi se uključio u obilježavanje pojedinih događaja iz Domovinskog rata, a koji svakako ne smiju pasti u zaborav. Tim više što je pojedinim obljetnicama pokrovitelj Hrvatski sabor ili Vlada Republike Hrvatske.

Gospoda su izvijestila ravnatelja o pokretanju inicijative za izgradnju doma za umirovljene branitelje na području županije, a čiji investitori bi bili Grad, Županija i nadležno Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Na kraju zaključeno je da će se tijekom veljače posjetiti branitelje koji trenutno borave u bolnici u Popovači.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO