Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović prihvatio pokroviteljstvo 8. međunarodnog savjetovanja „Humanitarno razminiranje 2011.“

23.12.2010

Izuzetno nam je zadovoljstvo obavijestiti potencijalne sudionike da je Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović prihvatio pokroviteljstvo i izrazio spremnost sudjelovati u radu osmog međunarodnog savjetovanja „Humanitarno razminiranje 2011.“ koje se već tradicionalno održava u Šibeniku u razdoblju od 26. do 28. travnja 2011. godine.

Nadolazeće Savjetovanje za glavne teme imat će edukaciju osoba koje sudjeluju u procesu humanitarnog razminiranja, sigurnost na radilištu – medicinska zaštita i incidenti u poslovima razminiranja, bitne razlike u procesu čišćenja i nadzora prostora zagađenih neeksplodiranim ubojnim sredstvima (NUS-om) te upotrebu novih metoda i tehnologija u procesu humanitarnog razminiranja.

U okviru savjetovanja održat će se i radionica Međunarodnog naprednog programa robotike (IARP) HUDEM 2011.

Također, na pokaznoj vježbi u terenskim uvjetima bit će prikazan rad strojeva za razminiranje, dualnih senzora te detektora metala koja se koriste u otkrivanju i neutralizaciji MES-a i NUS-a te skraćeni sadržaj obuke za operatere strojeva, te vodiča i pasa kao i vježba medicinskog zbrinjavanja pirotehničara nakon incidenta na poslovima razminiranja.
Vjerujemo da ćete prepoznati interes i prijaviti svoje sudjelovanje na simpoziju.

Više informacija na: www.ctro.hr

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO