Hrvatski centar za razminiranje

RSS

U susret blagdanima

24.12.2010

Bliži se kraj godine, već smo duboko ušli u dane štovanja Božića u kojima mislimo na svoje najmilije, dane u kojima opraštamo i darujemo.
Nakon analize svega učinjenog do danas s ponosom možemo reći da je i protekla godina bila uspješna, godina u kojoj smo, kao i prethodnih, obavili svoje zadatke u potpunosti i vratili stanovnicima Republike Hrvatske područja očišćena od mina kako nam je i planovima bilo zadano. Na žalost, bilježimo i žrtve u ovoj godini, ali svakako u manjem obimu. Dakle, unatoč, u dva navrata tijekom godine, nepovoljnim meteorološkim prilikama u obliku velikih poplava, uspjeli smo izvršiti svoje zadatke u potpunosti.
Trenutno se polako okrećemo budućnosti, konkretno, izrađuju se planovi za 2011. godinu kako bi se mogli provesti potrebiti natječaji u okviru javne nabave što omogućuje angažiranje kapaciteta naših tvrtki za razminiranje.
Vjerujemo da nam je svima želja da u novoj 2011. godini efikasno i ekonomično odradimo svoje zadatke, naravno bez minskih incidenata i žrtava. S obzirom da su svi radovi razminiranja u Hrvatskoj prekinuti, poštujući Kolektivnu ugovor, do Sveta Tri Kralja, nadamo se da će svi koji rade na poslovima humanitarnog razminiranja dostojno, u krugu svojih obitelji dočekati Božić i Novu godinu.
U ovo vrijeme Adventa svim našim suradnicima u tijelima državne uprave, javnim poduzećima, predstavnicima područne i lokalne uprave i samouprave, tvrtkama za razminiranje, svim pirotehničarima i uposlenima želimo mirne božićne blagdane i puno sreće, zdravlja i veselih trenutaka u 2011. godini.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO