Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predstavnici udruga poslodavaca u HCR-u

22.12.2010

U srijedu 22. prosinca 2010. godine održan je na zahtjev Udruge poslodavaca na poslovima razminiranja sastanak u prostorijama Hrvatskog centra za razminiranje na kojem su uz predsjednika Udruge, gospodina Zorana Mihajlovića ispred HCR-a bili nazočni ravnatelj, Zdravko Modrušan, zamjenik ravnatelja, Mirko Ivanušić, pomoćnici ravnatelja Neven Karas i Mljenko Vahtarić te načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete, Tomislav Ban.

Gospodin Mihajlović je kao glavni razlog sastanka iznio molbu da se iznađe način premošćivanja problema tvrtki kojima je valuta plaćanja 60 odnosno 90 dana pronalaskom drugog modela plaćanja ili konkretno kako je on predložio cesije.

Ravnatelj sa suradnicima iznio je jedinstven stav kojim je obećao sagledati sve zakonske i tehničke mogućnosti funkcioniranja plaćanja preko državne riznice kako bi se izašlo u susret tvrtkama.

Istoga dana održan je, također, na njihov zahtjev sastanak sa Hrvatskom udrugom poslodavaca – Udrugom poslodavaca humanitarnog razminiranja koju su predstavljali predsjednik, Željko Romić i članovi Udruge Josip Tuličić, Mladen Džalto i Željko Kavran. Naglasak na sastanku stavljen je na stanje u sustavu humanitarnog razminiranja s obzirom na raspoložive poslove i zaposlenost kapaciteta.

Sastanku su ispred HCR-a bili nazočni ravnatelj, Zdravko Modrušan, zamjenik ravnatelja, Mirko Ivanušić, pomoćnici ravnatelja Neven Karas i Mljenko Vahtarić i načelnik Odjela za nadzor i kontrolu kvalitete, Tomislav Ban.

Predstavnici HUP-a zamolili su da se iznađe način za skoro raspisivanje novog javnog natječaja za poslove humanitarnog razminiranja po bržoj proceduri javne nabave s ciljem osiguranja zaposlenosti kapaciteta i održavanja kontinuiteta rada.

Ravnatelj sa suradnicima iznio je predstavnicima HUP-a trenutnu financijsku perspektivu, upoznao ih sa načinima i izvorima osiguranja dodatnih sredstava za razminiranje uz sredstva za razminiranje osigurana u državnom proračunu. Obećali su učiniti sve sukladno ovlastima kako bi sustav funkcionirao i neometano se izvodili radovi razminiranja na zadovoljstvo svih subjekata koji u njemu sudjeluju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO